W wolnych chwilach będę sobie poczytywać Los secretos i niektóre odkrycia opiszę na blogu:))
Kilka słów o blogu...
Zajmowanie się domem to prawdziwa PASJA! A wszystko zaczyna się od dbania o drobiazgi... Na tym blogu możesz się ZAINSPIROWAĆ i poznać wiele szczegółów, które sprawią, że Twój dom stanie się miejscem, do którego wraca się z chęcią.
sobota, 29 sierpnia 2015
Polecam książkę!
Wpadła mi wczoraj w ręce REWELACYJNA książka na temat kuchni. Hervé This, Los secretos de los pucheros, Zaragoza 2006 (tutuł tłumaczony na polski to coś w rodzaju Sekrety garnków). Okładka taka sobie (może dlatego wcześniej się za nią nie zabrałam), ale za to zawartość: cud miód! Autor jest chemikiem z zawodu i zaczyna się wgryzać w tajniki kuchni od strony procesów chemicznych i fizycznych. I tak, krok po kroku odpowiada na typowe pytania każdego kulinarnego pasjonata. Co zrobić, żeby nie opadł nam suflet? no i DLACZEGO opada? Ile minut powinny się gotować warzywa, żeby nie straciły koloru? Dlaczego gęstnieje sos holenderski i po co się dodaje trochę octu do majonezu?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz