Dziś inspiracja prosto z Dworku: taca zakąsek!
Przepisy w "Czytaj dalej"
Taca zakąsek
Ryba z papryką: Podsmażyć na czosnku, pokrojoną w paski paprykę. Kiedy papryka będzie półmiękka dodać pokrojoną w kostkę rybę. Podawać na cienko pokrojonej bagietce.
Jajka faszerowane w skorupkach (6 sztuk): Jajka ugotować na twardo. Przekroić delikatnie na pół (ze skorupką) i wyciągnąć jajko. Skorupki odstawić. Zrobić beszamel na bazie cebuli drobno pokrojonej, 100 ml rosołu i 30 ml śmietany. Posolić do smaku i dodać pokrojone jajka z odrobiną natki od pietruszki. Nafaszerować skorupki. Obtoczyć w jaku i bułce tarej (tylko wierzch) i usmażyć.
Kiełbaska/kabanos w cieście francuskim: Pokroić płat ciasta na paski 4 cm. Zawinąć kabanosy o tej samej długości co ciasto, posmarować jajkiem i piec 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz