- Zioła lub przyprawy dają najwięcej aromatu, gdy się je zmieli tuż przed dodaniem do potrawy
- Przyprawy warto przechowywać w szczelnie zamkniętych ich oryginalnych opakowaniach, lub w niewielkich pojemniczkach, aby nie traciły swoich walorów
- Przechowywanie przypraw w szczelnych pojemniczkach zapobiega mieszaniu ich smaków, a każda przyprawa zachowuje swoje walory
- Im więcej przypraw zostanie zastosowanych do potrawy, tym ich dodane ilości powinny być mniejsze
Kilka słów o blogu...
Zajmowanie się domem to prawdziwa PASJA! A wszystko zaczyna się od dbania o drobiazgi... Na tym blogu możesz się ZAINSPIROWAĆ i poznać wiele szczegółów, które sprawią, że Twój dom stanie się miejscem, do którego wraca się z chęcią.
środa, 15 czerwca 2011
O przyprawach cd...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz