Kilka słów o blogu...

Zajmowanie się domem to prawdziwa PASJA! A wszystko zaczyna się od dbania o drobiazgi... Na tym blogu możesz się ZAINSPIROWAĆ i poznać wiele szczegółów, które sprawią, że Twój dom stanie się miejscem, do którego wraca się z chęcią.

środa, 16 marca 2011

Causa rellena po polsku

Składniki:
600 g puree ziemniaczanego
4 łyżki olej z oliwy
sok z 2 cytryn
sól i pieprz
1 awokado
1 puszka tuńczyka
3 jajka na twardo
majonez
oliwki do dekoracji
  • Połączyć puree z olejem z oliwy, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Awokado obrać, skropić cytryną, pokroić na plasterki.
  • Ugotować jajka na twardo i pokroić na plasterki
  • Żaroodporna foremkę wysmarować olejem.
  • Na dno naczynia wyłożyć 1 warstwę puree, posmarować majonezem i położyć plasterki awokado. Awokado przykryć koleją warstwą puree, majonezu i plasterkami jajka i tuńczykiem. Ostatnia warstwa to puree.
  • Odwrócić naczynie i wyjąć danie.
  • Dekorować majonezem i oliwkami.
  • Danie podawać na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz