Składniki:
600 g puree ziemniaczanego
4 łyżki olej z oliwy
sok z 2 cytryn
sól i pieprz
1 awokado
1 puszka tuńczyka
3 jajka na twardo
majonez
oliwki do dekoracji
- Połączyć puree z olejem z oliwy, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Awokado obrać, skropić cytryną, pokroić na plasterki.
- Ugotować jajka na twardo i pokroić na plasterki
- Żaroodporna foremkę wysmarować olejem.
- Na dno naczynia wyłożyć 1 warstwę puree, posmarować majonezem i położyć plasterki awokado. Awokado przykryć koleją warstwą puree, majonezu i plasterkami jajka i tuńczykiem. Ostatnia warstwa to puree.
- Odwrócić naczynie i wyjąć danie.
- Dekorować majonezem i oliwkami.
- Danie podawać na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz